Willa na Wilanowie, powstała w 1979 r. Została poddana gruntownemu remontowi w 2012 r . Dom zyskał również nową funkcję. Konieczne było powiększenie i przystosowanie domu do wyodrębnienia przestrzeni biurowej. Te zmiany zaowocowały też uzyskaniem ciekawego i niepowtarzalnego wyglądu. Na odpowiedni podział funkcji mieszkalnej i biurowej pozwoliła różnica poziomów. Całe wnętrze zyskało nowoczesny charakter dzięki zmianom, które pozwoliły na stworzenie jednej otwartej przestrzeni. Duża ilość światła dostająca się do wnętrza poprzez duże przeszklenia w elewacjach i dachu, dodatkowo wzmacnia ten efekt. Przestrzeń wewnętrzna wykończona jest naturalnymi materiałami, takimi jak deska dębowa, szary, łupany gnejs i czarny bazalt. Część zewnętrzna, a konkretnie dobudowane wejście, wiata garażowa nadaje niezwykle modernistyczny charakter i podkreśla oryginalność domu. 

Zdjęcia i projekt: architekt Paweł Lis