Projekt polskiej pracowni Hola Design zwyciężył w prestiżowym międzynarodowym konkursie architektonicznym The International Design & Architecture Awards 2017. Projekt domu dla pięcioosobowej rodziny okazał się najlepszy w kategorii Living Space – Europe. Ogłoszenie zwycięzców i wręczenie nagród odbyło się 22 września 2017 roku w hotelu Dorchester w Londynie. 

 

 The International Design & Architecture Awards 2017

The International Design & Architecture Awards 2017

Polski projekt wśród najlepszych

Projekt domu dla pięcioosobowej rodziny stworzony przez pracownię architektoniczną HOLA Design wygrał w międzynarodowym konkursie organizowanym przez wiodący brytyjski magazyn wnętrzarski: ,,design et al”. Jak mówią właściciele pracowni – Monika i Adam Bronikowscy –  choć ich prace mają na koncie wiele nagród, to ta jest szczególna. 

,,Mimo że nasza pracownia może pochwalić się wieloma nagrodami w międzynarodowych konkursach architektonicznych, statuetka The International Design Architecture Awards 2017 jest dla nas szczególnie ważna, ponieważ o jej zwycięstwie decydują głosy internautów. Kilkukrotnie byliśmy w gronie nominowanych tego konkursu, ale dopiero w tym roku zdobyliśmy główną nagrodę. Dziękujemy wszystkim za wsparcie. Jesteśmy ogromnie wdzięczni za każdy oddany na nas głos. Konkursy, w których o wygranej decyduje nie tylko jury, lecz także publiczność, wyjątkowo cieszą.”

Monika i Adam Bronikowscy – właściciele pracowni HOLA Design

Projekty pracowni HOLA Design były nominowane w czterech kategoriach. O werdykcie decydowała ilość głosów oddawanych przez internautów na wybrane prace spośród wyselekcjonowanych projektów, które otrzymały nominację do konkursu. 

Wygrany projekt zrealizowany przez pracownię HOLA Design to dom dla pięcioosobowej rodziny z otwartym dwukondygnacyjnym salonem. Wnętrze domu oparte jest na przemyślanym układzie funkcjonalnym, w którym parter pełni rolę strefy dziennej, a na górze zostały ulokowane sypialnie. 

 

Wygrany projekt zrealizowany przez pracownię HOLA Design

Wygrany projekt zrealizowany przez pracownię HOLA Design

 

Zobacz cały projekt ,,Rodzinna przestrzeń”