Owalna wyspa kuchenna, organiczne formy i pistacja na warszawskiej Woli

Tekstury inspirowane naturą, eleganckie szarości i odrobina pistacji – takie zestawienie charakteryzuje 50-metrowy apartament w Warszawie. Podstawą jego aranżacji była kompleksowa zmiana układu deweloperskiego, co pozwoliło uzyskać znacznie bardziej funkcjonalną przestrzeń. Mieszkanie wyróżnia, także zastosowanie organicznych linii – w tym pięknej, owalnej wyspy kuchennej, stanowiącej punkt fokusowy części dziennej. Za projekt odpowiada zespół pracowni KODO.

Owalne wyspy kuchenne zyskują na popularności!

Owalna wyspa kuchenna
Proj. Pracownia KODO

Powierzchnie i formy zaczerpnięte z natury

Założeniem wykończenia mieszkania były naturalne, wysokiej jakości materiały i barwy ziemi. Bazę kompozycji stanowi biel oraz szarość, przewijające się w różnych elementach wszystkich pomieszczeń mieszkania – ścianach, sprzętach i tekstyliach. W strefie dziennej prym wiedzie drewno, rządzące ma podłogach oraz elementach zabudowy kuchni i korytarza. Oryginalna, łagodnie wygięta linia drewnianych frontów mebli kuchennych swobodnie koresponduje z formą i kolorystyką szaf w korytarzu – te urozmaicono pionowymi elementami w barwie połyskującej stali. Całość mieszkania zmienia się w wysmakowane dzieło wnętrzarskiej aranżacji. Niezwykłą urodę wnętrza kreują dwa kluczowe elementy – łagodna zieleń pistacji oraz designerskie oświetlenie.

Tekstury dorównujące naturze – przegląd pokryć podłogowych i ściennych

Owalna wyspa kuchenna
Proj. Pracownia KODO

Pistacja i szarość

Naturalna dominanta oraz akcenty zieleni, znalazły swoją kontynuację w sypialni. Pistacje rzucono w tę stonowaną, ciepłą przestrzeń z dużym rozmysłem – barwa obecna jest na ścianie, tapicerce łózka, a także tekstyliach. Klasyczna elegancja została wprowadzona do tego pomieszczenia za sprawą subtelnych sztukaterii oraz drewnianych lameli. dopełnieniem aranżacji jest designerskie oświetlenie.

Zielona sypialnia – urządzamy oazę relaksu | Inspiracje i wybór produktów

Proj. Pracownia KODO

Interesujące rozwiązania

Architekci z KODO zamienili ścianę w holu na funkcjonalną szafę ubraniowo-gospodarczą. Naprzeciw znalazły się ukryte drzwi do łazienki, w której również dokonano przeróbek, względem oryginalnego projektu. Pralka została umieszczona w szafie na korytarzu, co pozwoliło na powiększenie salonu kąpielowego i zainstalowanie tu wygodnej wanny ze szklanym przepierzeniem. Pistacjowy akcent kolorystyczny, pojawił się w łazience jako fronty szafki podumywalkowej. Całość aranżacji uzupełnia oryginale oświetlenie oraz chromowana armatura.

Zapytaj // naszego eksperta

Agata Pietrzak

Specjalista // Meble
×

Agnieszka Wichracka

Specjalista //Wyposażenie wnętrz
×

Bernadeta Zawadzka

Specjalista // Płytki
×

Specjalista branży oświetlenia

Oświetlenie dekoracyjne
×

Zobacz // próbki i ekspozycję

Internity Home Katowice

ul. Porcelanowa 23

Internity Home Kraków

ul. Krakusa 11

Internity Home Warszawa

Duchnicka 3, Warszawa

Internity Home Warszawa

ul. Bartycka 24/26 (pawilon 208)

Internity Home Łódź

Wróblewskiego 19a, Łódź

Prodesigne Kraków

ul. Praska 47, Kraków