Projekty dziewczyn z biura architektonicznego Na Antresoli, pokazywaliśmy już niejednokrotnie, a każda kolejna realizacja zachwyca nas tak samo mocno. Dzisiejszy wpis poświęcony jest wnętrzu, którego klimat nawiązuję do estetyki Bauhausu. Otwarta, jasna przestrzeń, funkcjonalność, a przede wszystkim „less is more”, sprawia, że trudno pozbyć się konotacji ze słynną szkołą, szczególnie kiedy obchodzimy 100-tną rocznicę jej powstania. 

Projekt: Na Antresoli

BAUHAUS – 100 LAT WPŁYWÓW SŁYNNEJ SZKOŁY ARTYSTYCZNEJ

Przestrzeń otwarta

Strefa dzienna jest bardzo przestronna i dobrze doświetlona dzięki dużym oknom. Otwarty salon posiada ciekawą zabudowę ze strefą RTV, dzięki której telewizor staje się niemal niewidoczny.  Kominek również został ukryty za panelem, pokrytym płytami imitującymi drewno. Ściany obłożone wielkoformatowymi płytkami, ciętymi pod różnym kątem, uzyskały graficzny sznyt. 

Projekt: Na Antresoli

Kuchnia z jadalnią

Jadalnia widoczna jest z salonu, jednak kuchnia została ukryta za ścianką, która pełni również funkcję, bardzo oryginalnej, domowej galerii.

Domowa galeria obrazów | Poradnik Internity Home

Projekt: Na Antresoli

Krzesła przy stole jadalnianym, nawiązują do ikonicznego modelu MR Side Miesa van der Rohe. Natomiast kuchnia to hołd w stronę minimalizmu. Białe fronty tworzą jednolitą powierzchnię, optycznie powiększającą niewielkie pomieszczenie. W tym przypadku również zadbano o funkcjonalność i uzupełniono zabudowę o liczne szafki i szuflady, dzięki czemu jest dużo miejsca do przechowywania.  

Oryginalny pomysł na domową galerię | Projekt: Na Antresoli

Fuzja scandi z boho w kolorach Pantone | Mieszkanie projektu Na Antresoli

Minimalistyczna kuchnia. | Projekt: Na Antresoli

Nieśmiertelne „mniej znaczy więcej”

Mimo, że założeniem projektu było uzyskanie wnętrza minimalistycznego, dziewczynom z Na Antresoli udało się uzyskać bardzo ciekawy efekt końcowy. Oryginalne połączenia faktur, płytek i kolorów drewna, mimo oszczędnej formy, dają maksymalny efekt. Nie zabrakło również ciekawych rozwiązań takich jak czarna zabudowa strefy RTV czy ścianka do eksponowania dziecięcych obrazków. 

Pod schodami udało wygospodarować się schowek. | Projekt: Na Antresoli

Łazienka w industrialnym stylu – urządzamy od A do Z

Projekt: Na Antresoli